Icoon telefoon Bel ons
  • Icoon telefoon 088 - 5753000
  • Icoon envelop [javascript protected email address]
werken bij Zozijn

Antoinette en Bert Krol

gezinshuisouders

Alleen kan je dit niet doen.

Antoinette Krol is samen met haar man Bert gezinshuisouder in Doetinchem, ze zorgen samen  voor vier kinderen/ jongeren die om welke reden dan ook niet of niet meer geheel thuis kunnen wonen. Kinderen krijgen bij Antoinette en Bert de kans op te groeien in een zo natuurlijk mogelijke omgeving als ze noodgedwongen niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Daarnaast krijgen ze de begeleiding en soms behandeling die ze nodig hebben.

Op welke leeftijd wist je dat je in de zorg wilde gaan werken?
Ik was een jaar of vier toen mijn moeder me kwijt was en me in een huis verderop vond, waar ik aan het spelen was met mijn verstandelijk beperkte buurjongen van zestien jaar. Daar is mijn passie ontstaan om dit werk te doen. Mijn ouders hebben me hier altijd positief in gestimuleerd.

Als je één werkdag in je leven over mocht doen, welke zou dat dan zijn?

De dag dat wij gezinshuis werden, achtien jaar geleden. Nu heeft Zozijn meerdere gezinshuizen in deze regio, maar destijds waren wij de eerste. Mijn man en ik waren jong en zelf nog geen ouders, maar vol verwachting en blij met het vertrouwen dat we kregen. Die dag was voor ons echt een mijlpaal.

Wat is het meest waardevolle aspect van jouw werk?

Dat ik samen met mijn gezin in een huiselijke omgeving deze vorm van zorg kan bieden aan de kinderen. Zonder rompslomp, zonder ingewikkelde overdracht en zonder ellenlange vergaderingen. De lijntjes zijn heel kort. Korter kan niet. We functioneren hier zoveel mogelijk als een gezin en dat komt deze kinderen zeker ten goede.
Ik krijg er energie van als ik merk dat kinderen en hun ouders blij worden van de geboden hulp.

Hoe zet je een intensieve werkdag van je af?
Een werkdag stopt pas als ze allemaal in bed liggen. Vaak ga ik lekker een eindje lopen met de hond. Ook praten mijn man en ik veel. We doen dit echt samen, want alleen kan je dit werk niet doen.

Antoinette en Bert Krol