Icoon telefoon Bel ons
  • Icoon telefoon 088 - 5753000
  • Icoon envelop [javascript protected email address]
werken bij Zozijn

Jolein Buil

ondersteuner

“Soms krijg je dan van cliënten ineens een knuffel, zo heerlijk vind ik dat”.

Jolein werkt vanaf eind mei 2020 bij Zozijn als ondersteuner via ZoProf. ZoProf is het Interne Uitzendbureau van Zozijn. Medewerkers kunnen via ZoProf op verschillende locaties worden ingezet. Dit kan voor langere periodes op een vaste locatie zijn maar ook voor openstaande diensten op verschillende locaties. Er wordt gekeken naar de behoefte van de medewerker en Zozijn. 

De Zon in Vorden

Jolein werkt nu voor een periode van een jaar in Vorden op locatie “De Zon”. Dit is een beschermende omgeving waar cliënten in een groep tot begeleid zelfstandig kunnen wonen. Op deze locatie is er veel variatie in zorgbehoefte en leeftijd. Ook is er de dagbesteding de Soos, op de benedenverdieping, deze biedt veel gezelligheid voor cliënten.

Van administratie-baan naar zorgbaan

"Ik had eerder een baan in de administratie. Door omstandigheden ben ik gaan zoeken naar een baan in de zorg”. Jolein heeft een afgeronde opleiding in de zorg maar is in de jaren daarna nooit werkzaam geweest in deze branche. In het verleden heeft ze wel gezocht naar werk in de zorg maar door het ontbreken van werkervaring was het moeilijk om aan een baan te komen. De zorg bleef echter wel altijd lonken. Via een advertentie op Facebook is ze, in het voorjaar van 2020 in contact gekomen met Zozijn. Zozijn geeft Jolein de mogelijkheid om via ZoProf werkervaring op te doen. “In eerste instantie zou dat voor drie maanden zijn maar al snel werd dat een jaar op dezelfde locatie. Deze keuze werd gemaakt zodat ik meer ervaring kan opdoen en mezelf kan ontwikkelen. Ik ben daar echt heel blij mee, ik vind het heel bijzonder”.

Over mijn werk

“Ik vind het heel fijn om met mensen te werken. Ik vind het mooi om met cliënten een band te kunnen opbouwen en hun vertrouwen te winnen. Als ik iemand uit bed haal en ik zie gelijk die oogjes stralen van: 'oh, wat leuk dat je er bent', dat is toch heerlijk! Dat de cliënten echt blij zijn dat jij er bent. Wat ik moeilijker vind in het werk is dat er tijd overheen gaat om het vertrouwen te winnen van cliënten. Wanneer je merkt dat dit lukt is het heel mooi. Daarnaast merk ik wel dat ik soms cliënten overschat in hun kunnen. Dit zijn dan wel leermomenten voor mij. Mijn eerste slaapdienst vond ik wel spannend. Als er maar niks gebeurt. Maar alles is goed gegaan”. 

“Soms krijg je dan van cliënten ineens een knuffel, zo heerlijk vind ik dat. Ik vind het belangrijk om iemand anders een goed gevoel te kunnen geven. Wat ik bijzonder vond is dat ik een cliënte die in het begin niets van mij moest weten uiteindelijk zover kreeg dat ze met haar gitaar naar mij toekwam om een liedje te zingen. Dat ze in het begin niks van me moest weten vond ik heel moeilijk. Door tijd en geduld te hebben is het uiteindelijk gelukt."

Over Zozijn

“Wat ik mooi vind aan Zozijn is dat ze mij het vertrouwen geven. Ik heb de opleiding jaren geleden gedaan maar had natuurlijk geen werkervaring. Ik merkte bij andere werkgevers dat dit als problematisch gezien werd. Zozijn kijkt juist naar de mogelijkheden voor (zij)instromers en herintreders”.

Jolein Buil