Overslaan naar content

Doelgroepen van Zozijn

Zozijn ziet het als opdracht om mensen tot bloei te laten komen. Wij zorgen voor een warme en leerrijke omgeving, waarin liefdevolle en professionele zorg en ondersteuning geboden wordt aan iedereen die aan ons toevertrouwd is. Dit doen we in Gelderland en Overijssel voor mensen met een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel en hun verwanten. Voor volwassenen met een verstandelijke beperking specialiseren we ons in een combinatie met psychiatrie en/of somatiek. Ook voor kinderen en jongeren met opgroei- en opvoedvragen zijn we er.

Met onze liefdevolle en vakkundige begeleiding en ondersteuning nemen mensen met een beperking zoveel mogelijk deel aan de samenleving en ontwikkelen zij zich. Daarvoor zijn wij bekwaam en vindingrijk in het bedenken van oplossingen. We doen ons uiterste best om de ander met aandacht te zien en we leiden onze medewerkers daarin op. 

We richten onze ondersteuning erop om een kind en gezin te helpen bij opgroeien en opvoeden. We bieden liefdevolle zorg en zoeken samen met ouders naar wat voor ouder en kind het beste is. Hierbij sluiten we aan bij de mogelijkheden van het kind, het gezin en het netwerk van het kind. Dit kan thuis, op school, op de opvang, op het orthopedagogisch centrum of op een andere plek waar een kind verblijft. We betrekken hierbij alle mensen die voor ouder en kind belangrijk zijn bij de aanpak. Een kind kan op deze manier zoveel als mogelijk opgroeien in de eigen omgeving.

Niet-aangeboren hersenletsel kan ontstaan na bijvoorbeeld een ongeval of hersenbloeding. Dit kan een leven enorm veranderen en de gevolgen kunnen heel divers zijn. Deze gevolgen vragen vaak om specifieke kennis en expertise. Er is een leven vóór en na het letsel. Het zoeken naar de juiste hulp bij niet-aangeboren hersenletsel kan lastig zijn. Daarom bieden we onderzoek, vraagverheldering en diagnostiek aan. Daarnaast bieden we behandeling, training en begeleiding in de thuissituatie aan. We kunnen bovendien voorzien in wonen en begeleiding bij werk, school en vrije tijd.

Uitgelichte vacatures

Logopedist - Kind & Jeugd
Hybride
  • Westervoort/Zevenaar, Gelderland, Nederland
Kind & jeugd
Ondersteuner - de Leest
Op locatie
  • Zutphen, Gelderland, Nederland
Niet-aangeboren hersenletsel
Ondersteuner - Oranjesingel
Op locatie
  • Doesburg, Gelderland, Nederland
Niet-aangeboren hersenletsel
Persoonlijk begeleider - Meestersstraat
Op locatie
  • Doetinchem, Gelderland, Nederland
Niet-aangeboren hersenletsel
Specialistisch begeleider - de Toren
Op locatie
  • Wilp, Gelderland, Nederland
Kind & jeugd
Specialistisch Ondersteuner De Trein Terborg
Op locatie
  • Terborg, Gelderland, Nederland
Kind & jeugd