Icoon telefoon Bel ons
  • Icoon telefoon 088 - 5753000
  • Icoon envelop [javascript protected email address]
werken bij Zozijn

Rianne van de Leur

leerling MZ4

Ik vind het mooi dat Zozijn mij de kans geeft om als zij-instromer aan de slag te gaan om zo mezelf te kunnen ontwikkelen

In Wilp op het terrein van de Lathmer in de regio Oost-Veluwe werk Rianne op locatie “den Hazelenberg”. Dit is een woonvorm waar twee groepen zijn gevestigd met cliënten met een laag tot middenniveau verstandelijke beperking. Rianne werkt hier als Leerling MZ4.

Van detailhandel naar leerling bij Zozijn

“Ik heb 16 jaar in de detailhandel gewerkt, in een speelgoedwinkel, hier ben ik via mijn vader ooit zo ingerold uiteindelijk vond ik hier, door ontwikkelingen niks meer aan. Via een oud klasgenoot ben ik toen met Zozijn in aanraking gekomen. Na gesprekken met P&O kon ik als leerling beginnen op “de Molenkamp” een andere woning hier op het terrein. Nu dus bij Den Hazelenberg. Wat ik mooi vind aan Zozijn is dat ze mij de kans geven om als zij-instromer aan de slag te kunnen en mezelf te kunnen ontwikkelen. “
Ik vind het mooi wanneer ik cliënten kan helpen en ze de ondersteuning te geven die ze nodig hebben. Je leert je zelf heel goed kennen in dit werk. Bijvoorbeeld dat je geduld hebt, dat ik toch echt wel een mensen-mens ben. Ook dat je er als mens mag zijn. Wat ik op dit moment nog moeilijk vind is het kunnen lezen van bepaalde cliënten waarmee ik nog niet veel heb gewerkt. Hier moet je de tijd voor nemen, dat maakt het af en toe lastig.

Plezier en respect

Ik vind het belangrijk dat ik plezier heb in mijn werk. Dat er respect is voor de cliënten en ook naar verwanten en collega’s onderling. Dat er openheid is naar elkaar toe en feedback wordt gegeven. Ik werd bij den Hazelenberg met open armen ontvangen en ik word goed begeleid door mijn praktijkbegeleider. De feedback heb ik echt nodig van collega’s daardoor kan ik me blijven ontwikkelen en mijn werkzaamheden goed uitvoeren.

Een bijzondere ervaring die indruk heeft gemaakt was de eerste keer dat ik een klap kreeg van een cliënt. Dit was bijzonder omdat ik deze niet zag aankomen. Achteraf heb ik dit uitvoerig besproken met collega’s en mijn begeleider. Hierdoor kon ik het beter begrijpen en plaatsen. Het was fijn dat ik hier zo goed over kon praten met mijn collega's.  
Daarnaast vind ik het heel fijn als cliënten me herkennen en dat er een interactie is bijvoorbeeld. Dit was ik vanuit mijn eerste groep niet gewend omdat het niveau van de cliënten daar veel lager was. Ik geniet dan echt van een dag op mijn werk. 

Rianne van de Leur