Icoon telefoon Bel ons
  • Icoon telefoon 088 575 30 00
  • Icoon envelop [javascript protected email address]
werken bij Zozijn
Cliënt op loopband

Stage lopen / praktijkoriëntatie


Misschien word jij onze toekomstige collega. Om dit te kunnen ontdekken bieden wij stageplekken. Zo doe jij praktijkervaring op onder begeleiding van ervaren collega’s. Je ontdekt of je dit werk aanspreekt en of jij ook bij Zozijn past. Mede door de grote diversiteit aan cliënten is er altijd wat te leren. We vinden het belangrijk dat jij aan het eind van jouw stage terugkijkt op een leuke en leerzame tijd.

BOL (mbo) en voltijd (hbo)

Binnen de Beroeps Opleidende Leerweg ga je volledig naar school en loop je een aantal dagen stage bij Zozijn. Dit gaat altijd in overleg met jouw opleiding. Je loopt overdag, ’s avonds en in het weekend stage. Dit hangt af van jouw stageplek.

Waarom Zozijn?

Met oog voor verschil

Zorg, ondersteuning en begeleiding op de plaats waar de cliënt woont of die hij/zij zelf kiest. Dat zit in onze genen. Al meer dan zestig jaar lang zijn we vooral lokaal en regionaal georganiseerd. Dit combineren we met onze kracht, kennis en kunde. Wij bieden zorg aan: 

  • kinderen en jeugdigen met een ontwikkelingsprobleem
  • volwassenen, kinderen en jeugdigen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • volwassenen met een verstandelijke beperking

Bij ons leer je de koppeling te maken tussen de theorie op school en de praktijk. Je leert jezelf hier nog beter kennen en jezelf als instrument in te zetten. Uiteraard is je stageperiode een goede voorbereiding op je toekomstige baan. Natuurlijk doe je dit niet alleen. Je word hier begeleid door de werkbegeleider van Zozijn.

Begeleiding

De loopbaanbegeleider van je opleiding zorgt er samen met je werkbegeleider van Zozijn voor dat je opleiding prettig en goed verloopt. Naast de werkbegeleider van Zozijn zijn er meer collega’s die je kunnen begeleiden. Heb je een vraag waarbij je er met je werkbegeleider niet uitkomt dan kun je terecht bij de aandachtfunctionaris en/of de praktijkopleider. De werkbegeleider is je collega die de training Werkbegeleiding heeft gevolgd en al enige ervaring heeft in het werkveld. Hij/zij is jouw eerste aanspreekpunt en je directe collega waarmee je spart, waar je feedback aan vraagt en die je ondersteunt met je schoolopdrachten.

Meer weten over Zozijn of heb je vragen? 

Bekijk ons filmpje met cliënten en medewerkers. Wil je meer informatie over stage lopen bij Zozijn? Mail ons via leerling-stagebureau@zozijn.nl of bel ons op 088 575 32 64. Wij beantwoorden je vragen graag! 

Stage of praktijkoriëntatie bij Zozijn? 

Leuk dat je interesse hebt in een stage of praktijkoriëntatieplek bij Zozijn.